Persondatapolitik


Denne persondatapolitik gælder for indsamling og brug af personoplysninger på memoryshop.dk i forbindelse med køb og øvrige henvendelser til memoryshop.dk (Bohnstedt-Petersen I/S). Her finder du informationer om hvilke personoplysninger der indsamles, hvad vi bruger dem til og hvilke rettigheder du har. Bohnstedt-Petersen I/S, CVR-nr.: 34029038 er ansvarlige for behandlingen og kan til enhver tid kontaktes, hvis du har spørgsmål. Du finder vores kontaktinformationer her.

Hvilke personoplysninger behandler vi?

Når du skal handle på www.memoryshop.dk, skal du opgive følgende oplysninger:

  • Navn
  • Leveringsadresse
  • Telefonnummer
  • E-mailadresse
  • Betalingskortoplysninger
     

Memoryshop.dk / Bohnstedt-Petersen I/S, opbevarer ikke vores kunders betalingskortoplysninger i egne systemer og har ikke tilgang til disse. Vi benytter Bambora/Epay som professionel partner for at garantere dig størst mulig sikkerhed.
 

Vi logger automatisk den IP adresse som anvendes ved gennemførelsen af dit køb og opbevarer denne sammen med dine ordredetaljer.

Registreringen af ovenstående oplysninger er en forudsætning for at købet kan gennemføres.

I forbindelse med køb og øvrige henvendelser vil vi også gemme:
 

  • Købshistorik (hvilken type vare eller tjeneste du har købt, og hvornår du købte dem).
  • Kommunikation mellem dig og vores kundeservice.
     

Hvis du har oprettet en brugerprofil på www.memoryshop.dk, kan du vælge at logge på med dit brugernavn og din adgangskode, når du ønsker at handle eller se tidligere ordrer.

Ved oprettelse af en brugerprofil skal du opgivee følgende oplysninger:
 

  • Navn
  • Leveringsadresse
  • Telefonnummer
  • E-mailadresse

    Vi benytter cookies og andre teknologier, som genererer oplysninger, vi bruger til at forbedre brugeroplevelsen på www.memoryshop.dk og til andre analytiske og statistiske formål. Disse oplysninger benyttes på et aggregeret niveau, men enkelte oplysninger vil kunne betragtes som personoplysninger på indsamlingstidspunktet, såsom din IP-adresse. Informationsindsamling ved hjælp af cookies er beskrevet mere udførligt i vores cookie politik nedenfor.
     

På hvilket grundlag behandler vi dine oplysninger?

Loven om personoplysninger begrænser adgangen til at behandle personoplysninger ved at angive, hvad der skal anses som legitime årsager til at indhente og bruge personoplysninger ("Behandlingsgrundlag"). Reglerne om Behandlingsgrundlag betyder, at det er muligt at behandle personoplysninger, når det er nødvendigt for at opfylde en aftale med den person, hvis personoplysninger bliver behandlet. Vores aftale med dig er vores primære Behandlingsgrundlag.

Desuden baserer vi dele af behandlingen på dit samtykke. Samtykke indhentes blandt andet ved oprettelse af kundekonti og indsendelse af retur- og reklamationsformularer.

Enkelte behandlinger er baseret på en interesseafvejning, f.eks. analyse og videreudvikling af vores tjenester og hjemmesiden, hvor vores legitime interesse forbundet med brugen af oplysningerne vejer tungere end eventuelle ulemper for den enkelte kunde.

Hvad benytter vi dine oplysninger til?


Vi anvender dine personlige oplysninger til følgende:
 

  • Opfyldelse af vores salgsforpligtelser: Dette omfatter opfyldelse af vores forpligtelse over for dig i forbindelse med et køb, herunder levering, kundeservice, kundeopfølgning og besvarelse af spørgsmål samt opfyldelse af vores forpligtelser i henhold til gældende lov.
  • Oprette kundeprofil: Vi vil kunne oprette en kundeprofil til dig baseret på din købshistorik og tilgængelige oplysninger, for at gøre det let for dig at handle hos os.
  • Administration af brugerprofiler: Vi har adgang til din brugerprofil for at kunne administrere dine kontaktoplysninger og eventuelle samtykker.
  • Hvis du kontakter os via kundeservice: Afhængig af hvad henvendelsen drejer sig om, og hvordan du kontakter os, vil vi have behov for at vide, hvem du er, hvilket produkt du har købt, din adresse og/eller dit telefonnummer. Vi vil indhente de oplysninger, vi skal bruge for at hjælpe dig.

 

  • Reklamationer og reparationer: Hvis du reklamerer over en vare eller beder os om at foretage reparation eller omlevering, skal vi bruge dine kontaktoplysninger for at kunne registrere reklamationen og gennemføre reparation eller omlevering.

 

  • Videreudvikling af tjenester og sikker drift: For at kunne videreudvikle vores tjenester og drive hjemmesiden på en god og forsvarlig måde er vi bl.a. afhængige af at kunne producere statistik om køb og adfærd på hjemmesiden. Vi benytter og udveksler i denne sammenhæng data med Google Analytics. Dataene der udveksles med Google indeholder ikke konkrete persondata, men udelukkende IP adresser og disses færden på vores hjemmeside. Vi vil også kunne få brug for at få viden om svindel og at træffe foranstaltninger for at forhindre dette. Til disse formål vil vi så vidt muligt basere os på aggregerede data.

 

Hvem udveksler vi data med og hvad hvilke data udveksler vi?
 

I forbindelse med levering af dine køb, kan det være nødvendigt for os at udveksle dine oplysninger med andre virksomheder:
 

  • Samarbejdspartnere: Vi har indgået samarbejder med udvalgte distributører og logistik firmaer. Data vi udveksler med distributører og logistik firmaer kan være:
    • Navn
    • Leveringsadresse
    • E-mailadresse
    • Telefonnummer

 

  • Offentlige myndigheder: Dine personoplysninger kan i særlige tilfælde blive udleveret til relevante offentlige myndigheder. En sådan udlevering vil kun finde sted, hvis vi er pålagt dette i henhold til gældende love og regler.
     
  • Kortindløser: Betalingskortoplysninger udveksles udelukkende mellem dig og kortindløser (Bambora / Epay), Bohnstedt-Petersen I/S opbevarer ikke disse oplysninger og har ikke tilgang til disse.
     
  • Google: I forbindelse med løbende opfølgning på bruger adfærd på vores weside udveksler vi IP informationer med Google Analytics. Se nærmere beskrivelse under vores cookie politik.

  • Trustpilot: I forbindelse med indsamling af kundeanmeldelser anvender vi Trustpilot. Med Trustpilot udveksles information om ordredato, ordrenummer, e-mailsdresse og navn. Disse informationer anvendes udelukkende i forbindelse med udsendelse af invitation/opfordring til anmeldelse af en købsoplevelse på www.memoryshop.dk.

Vores brug af cookies
 

Vi benytter såkaldte sessioncookies for at forbedre brugeroplevelsen på www.memoryshop.dk. En cookie er en tekstfil, som gemmes i din browsers interne hukommelse, når du besøger eller har interaktion med en webside.

Du kan forhindre, at vi gemmer sådanne cookies i din browser. De fleste moderne browsere (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera osv.) er indstillet til at acceptere cookies automatisk, men du kan vælge selv at ændre indstillingerne, så cookies ikke bliver accepteret. Ulempen ved at deaktivere cookies i din browser er, at hjemmesiden ikke vil fungere optimalt. Det skyldes, at formålet med de fleste cookies, vi benytter, er at sørge for netop funktionalitet på hjemmesiden, som f.eks. at hjemmesiden kan huske, hvad du har lagt i din indkøbskurv.

Vi benytter også logstatistik til at indhente informationer om din IP-adresse, hvilken type browser du bruger, din bredbåndsleverandør, dit operativsystem, dato og tidspunkt for dit besøg på hjemmesiden samt data om, hvordan du navigerer på siden. Til denne type databehandling anvender vi primært Google Analytics.

Disse informationer bruger vi til at analysere trends, så vi kan gøre hjemmesiden mere brugervenlig og give os information til at indrette siden bedst muligt for dig som besøgende.

Sletning af de indhentede persondata

Memoryshop.dk sletter dine oplysninger i overensstemmelse med de gældende lovkrav. Oplysninger om køb vil som hovedregel blive slettet, når der ikke længere er behov for at gemme oplysningerne for at besvare kundehenvendelser og reklamationer, medmindre vi skal bruge oplysningerne til andre lovmæssige formål. 

Regnskabsloven og anden lovgivning kan i nogle tilfælde pålægge os at gemme visse typer informationer i længere tid.

I stedet for at slette personoplysningerne, kan det i nogle tilfælde være hensigtsmæssigt at anonymisere personoplysningerne. Med anonymisering menes, at alle identificerende eller potentielt identificerende kendetegn fjernes fra de datasæt, der gemmes.
 

Dine rettigheder
 

Her kan du se, hvilke rettigheder du til enhver tid har, og som du kan gøre gældende ved at kontakte os på kontakt@memoryshop.dk.
 

  • Bede om indsigt: Du har ret til at få indsigt i, hvilke personoplysninger vi har registreret om dig.
     
  • Bede om berigtigelse eller sletning: Du kan også bede os om at rette forkerte oplysninger, vi har om dig, eller bede os om at slette dine personoplysninger. Vi vil så vidt muligt imødekomme en forespørgsel om at slette personoplysninger, men vi kan ikke gøre dette, hvis der er tungtvejende grunde til ikke at slette dem, f.eks. at vi skal gemme oplysningerne af dokumentationshensyn. Mange oplysninger kan du slette selv. Eksempelvis kan du til enhver tid slette din brugerprofil hos os direkte ved at logge ind.
     
  • Klage til tilsynsmyndighederne: Hvis du er uenig i den måde, vi behandler dine personoplysninger på, kan du indsende en klage til Datatilsynet.